Figaros Bröllop I Göteborg

Där figaros bröllop slutar tar kärleksdrycken vid så passa på att se båda föreställningarna till specialpris. De flesta huvudrollerna görs av två lag.

Pin On Herfst

Svenske peter mattei tar plats på metropolitans scen i mozarts operakomedi figaros bröllop.

Figaros bröllop i göteborg. Figaros bröllop innehåller en uppsjö av infall och ett pärlband av förtjusande arior och ensembler. Han vänder sig snart till. Det är svårt att välja en favorit bland figaros upproriska enklare arior grevinnans högstämda men ljuvligt sköna klagoarior cherubins pubertetsflämtande canzonettor eller susannas sensuella rosenaria.

Högskolan för scen och musik i göteborg och regissören mira bartov tar oss med på en resa genom kärlekens olika stadier. Figaros bröllop blir hans första uppsättning på göteborgsoperan. Figaros bröllop på göteborgsoperan ännu en gång.

Figaros bröllop är den tredje i ordningen vi är stolta över att presentera och den spelades in i oktober 2014. Som greven ser vi thomas oliemans åke zetterström grevinnan malin hartelius susanna ida falk winland sofie asplund titelrollen figaro markus schwartz daniel hällström cherubin anna grevelius ann kristin jones. När det gäller göteborgsoperans föreställningar kan jag oftast minimera kostnaderna genom att jag kan åka upp och ner samma dag.

I denna vad hände sedan historia har grevens och rosinas äktenskap inte utvecklat sig så lyckligt som man kunnat tro. Vilken roll spelar kärleken i våra liv i dag och vilken roll har den haft i det förflutna. Vem som helst kan tappa sugen när man läser den sammanfattade handlingen till vilken opera som helst figaros bröllop är inget undantag.

Handlingsmässigt är figaros bröllop en fortsättning på beaumarchais mer konventionella komedi barberaren i sevilla där figaro har hjälpt greve almaviva att gifta sig med rosina mitt framför ögonen på hennes förmyndare doktor bartolo. Det innebär att jag reser till göteborg sen eftermiddagstid och hem med sista tåget vid 22 tiden. Köper du biljett till figaros bröllop erhåller du en.

Ibland är det så olyckligt att publiken måste läsa sig till vad det var som hände efteråt för att kunna förstå varför komedin var rolig förut. I figaros bröllop prövas kärleksbanden mellan det rika gifta paret och deras förlovade tjänare. Allting utspelar sig under en mycket.

Leave a Comment